Kıymalı mı?, Peynirli mi?, Patatesli mi? Yok yok canım artık bunları değil, değişik ama çok lezzetli bir börek istiyorsanız, hemen deneyin…
MALZEMELER
- 4 Adet Yufka
- 250 gr Ceviziçi
- 1 Yumurta
- 1 Çay Bardaği Sıvıyağ
- 1 Su Bardağı Süt
HAZIRLANIŞI
1 Adet yufka tezgaha yayılır. Yumurta, sıvıyağ ve süt çırpılarak karışım hazırlanır. Cevizler iri iri olacak şekilde parçalanır.Yufkanın üzerine önce sıvı harç sonra her tarafa eşit olacak şekilde cevizli harçtan konulur. Yufka oklavaya sıkı olmayacak şekilde sarılır ve büzülür. Oklava dikkatlice çekilir.Tepsiye dizilir, üzerine sıvı harçtan sürülür. 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Afiyet Olsun